dimecres, 11 de setembre del 2013

MODIFICACIÓ DEL RECORREGUT



El passat dimarts 10 de setembre la Conselleria de Medi Ambient, a través d'un dels seus guardes forestals, va informar l'organització de la prova que part del recorregut previst passava per dins d'una propietat privada. En concret, es tracta del vessant sud de la serra del Torrater, la zona que està dins del terme Muncipal d'Alfafara. Segons va informar el guarda forestal, el propietari de la zona havia detectat últimament molta presència de corredors i, en tractar-se d'un coto de caça, no autoritza el pas de la prova per la seua propietat. En conversa mantinguda amb l'encarregat del coto, aquest va manifestar que no autoritzaven el pas de la prova per ser una propietat privada, perquè els perjudicaria en la caça i per la seguretat dels corredors, ja que la prova està prevista per un dia que es pot caçar. 
Des de l'organització li vam demanar disculpes per les molèsties que li hagem pogut causar, ja que no era la nostra intenció molestar ningú i menys passar sense autorització per una propietat privada. Li vam comentar que, el fet de planificar el recorregut per eixa zona era perquè al 2006 el recorregut del Campionat d'Espanya de Carrera de Muntanya ja va passar per la mateixa àrea i no va haver cap problema. En qualsevol cas li vam donar les gràcies per la informació, que fa que tinguem temps suficient per modificar el recorregut, li va assegurar que el recorregut es modificaria, evitant el pas per eixa propietat privada.
Per tant, el circuït s'ha modificat parcialment. S'ha eliminat la baixada tècnica fins a la via del tren pel terme d'Alfafara i la posterior pujada a la pista central. També s'elimina la baixada per la senda que hi ha en l'antiga Casa del Torrater i s'allarga el recorregut fins la baixada a la Font de la Maciana en Agullent per la pista forestal coneguda popularment com el "Tourmalet". Des de la font de la Maciana s'enllaçarà amb la senda que va fins la pujada a la Penya Alta i des d'ahí ja es continuarà el recorregut inicial. La distància de la prova augmenta fins els 21'5 quilòmetres, mentre que el desnivell positiu acumulat queda en pràcticament 800 metres.
Des de l'organització demanem disculpes per les molèsties que poguem haver ocasionat tant al propietari de la zona d'Alfafara com als corredors per la modificació del recorregut. Demanem també, per petició del propietari del coto de caça, que els corredors eviten el pas per eixa zona i més concretament per la senda que baixa fins a la via del tren.
També volem animar a tots participar en la prova, doncs la modificació del recorregut el fa més fàcil per a corredors que no estiguen tant preparats a nivell tècnic.

Podeu trobar el nou recorregut al següent enllaç:

1 comentari: